fredag 18 februari 2011

Halloncheesecake

Bjöd på denna underbara kaka när jag slutade på mitt jobb. Mycket uppskattat. Så varför inte dela med sig av receptet till er alla, nu när helgen stundar.


Halloncheesecake (10 bitar)

Botten:
250 g Digestivekex
100 g smör

Fyllning 1:
450 g Philadelphia classic
200 g osockrade hallon
3 ägg
1 1/4 dl strösocker

Fyllning 2:
3 dl Crème Fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

• Sätt ugnen på 180 grader. Smula sönder kexen och blanda med smält smör.
• Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter.
• Grädda 5-10 minuter.
• Kör ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet och häll i formen.
• Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
• Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan.
• Grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
• Servera ev. med rårörda hallon.

NJUT!!!

1 kommentar:

  1. Oj va gott det lät! Ska nog ta och skriva av det receptet.... Kram

    SvaraRadera